(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Větrníky a jiné pochutiny na oslavu mých narozenin
Potřebné ingredience
viz postup přípravy
Postup přípravy
Odpalované těsto: 250ml vody, 15dkg Hery, 17 dkg hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 4-5 vajec. Postup na odpalované těsto bude určitě na MMB. Stříkat na pečící papír větrníky, péct na hooooodně stupňů a troubu neotevírat. Po upečení udělat do každého špejlí dírku, aby se vypustila pára. Rozříznout na dvě části a tu horní namočit v čokoládě.
Vanilková náplň: 3 vanilkové pundingy + 3/4 litru mléka (dávam 1/2l a zbytek voda), ochutit cukrem - uvařit. Do chladnoucího zamíchat 1 ušlehanou šlehačku. Tato náplň patří naspod.
Karamelová náplň: den předem roztavit 10 dkg moučkového cukru na karamel a zalít šlehačkou. Rozvařovat tak dlouho dokud tam není "cucek" karamelu. Dát přes noc vychladit. Potom přilít další šlehačku, dát 1-2 ztužovače šlehačky a vyšlehat. Tato náplň se dává na vanilkovou.(obě stříkam cukrářským pytlíkem). Pak už jen přiklopit čokoládovou půlkou a papat. Dávka je na cca 40 kousků o velikosti asi 7 cm.
Vanilková náplň: 3 vanilkové pundingy + 3/4 litru mléka (dávam 1/2l a zbytek voda), ochutit cukrem - uvařit. Do chladnoucího zamíchat 1 ušlehanou šlehačku. Tato náplň patří naspod.
Karamelová náplň: den předem roztavit 10 dkg moučkového cukru na karamel a zalít šlehačkou. Rozvařovat tak dlouho dokud tam není "cucek" karamelu. Dát přes noc vychladit. Potom přilít další šlehačku, dát 1-2 ztužovače šlehačky a vyšlehat. Tato náplň se dává na vanilkovou.(obě stříkam cukrářským pytlíkem). Pak už jen přiklopit čokoládovou půlkou a papat. Dávka je na cca 40 kousků o velikosti asi 7 cm.
Nugátové špičky podle Hanky V. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10089
Šátečky (v mém případě croissanty) bez vážení podle Petry B. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=28036
Kocoura ale sladkým necpu :-)) On je tak tlustej z granulí...čestně:-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hnědovláska
(upraveno)
20. 6. 2009, 19:23
Ty větrníky jsou k nakousnutí Haničko,povedly se Vám!
luciana de chile
(upraveno)
20. 6. 2009, 19:18
andol
(upraveno)
18. 1. 2009, 19:32
hned bych se do toho pustila
Malenkap
(upraveno)
13. 12. 2008, 23:38
Prosím, jakou mají trvanlivost. Myslím , jak dloho dopředu se můžou naplnit?Děkuji
hajcena
(upraveno)
19. 12. 2008, 7:35
@Malenkap
Omlouvám se, že píšu až teď, ale neměla jsem přístup na net. V chladnu vydrží tak týden až 10 dní. Ale u nás se hned sní Jinak kamarádka to dělá tak. že upečené nenaplněné větrníky dá zamrazit a pak až je potřebuje, teprve naplní. Prý je to OK - ale já to nezkoušela